10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vanilletaart met mascarpone en frambozenvulling

Vanilletaart met mascarpone en frambozenvulling

ingrediënten


30 min
10 personen
1 handje framboos

dit product is niet beschikbaar

1 pot frambozenjam

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

25 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

2 vanillestokjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter. Klop met de basterdsuiker tot een crème en roer de eieren en het merg van 1 vanillestokje erdoor.
  • 2 Zeef de maizena, het bakmeel en bakpoeder boven het eimengsel en spatel door elkaar. Bekleed de vorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de taart circa 30 minuten in de oven.
  • 3 Verlaag de oventemperatuur naar 160ºC en bak nog 15-20 minuten verder tot de taart lichtbruin is. Dek eventueel af met folie als de bovenkant te donker wordt. Snijd het gebak los van de rand, neem uit de vorm en laat afkoelen.
  • 4 Meng de mascarpone met de suiker en overige vanillemerg. Snijd de taartbodem horizontaal door. Bestrijk de snijkant van een helft met de helft van de frambozenjam en verdeel daarover de helft van de mascarpone. Leg de andere taarthelft erop.
  • 5 Bestrijk de bovenkant met de rest van de frambozenjam en verdeel daarover de rest van de mascarpone en eventueel wat frambozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté