8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vanilletaart met zomerfruit en basilicum-limoencrème

Vanilletaart met zomerfruit en basilicum-limoencrème

ingrediënten


20 min
8 personen
6 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengd zomerfruit

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Mix de boter en suiker tot een romig mengsel.
  • 3 Voeg tijdens het mixen één voor één de eieren toe met het vanillearoma en een snufje zout.
  • 4 Voeg in delen het zelfrijzend bakmeel toe en blijf mixen tot een glad beslag.
  • 5 Schep dit beslag in de springvorm en bak de taart 45-50 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Test met een prikker of deze er schoon uitkomt en de taart gaar is.
  • 7 Keer de taart op een rooster en laat afkoelen.
  • 8 Meng intussen voor de crème de mascarpone met limoenrasp en het sap van 1,5 limoen, de gehakte basilicum en 100 gram poedersuiker.
  • 9 Snijd de taart horizontaal door.
  • 10 Verdeel de helft van de basilicum-limoencrème erover met daarop de helft van het fruit.
  • 11 Schep daarop de rest van de crème en leg de bovenste taarthelft erop.
  • 12 Meng voor het glazuur 200 gram poedersuiker met de melk en de rest van het limoensap.
  • 13 Verdeel het glazuur over de taart.
  • 14 Garneer met het overige fruit en basilicumblaadjes.

bereidingstip

Vervang in het recept het vanillearoma door 2 zakjes vanillesuiker of het merg van 1 vanillestokje.. Bak het beslag in een cakeblik en maak er een langwerpige taart van.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 99 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté