4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensbrochette met peterseliesaus

Varkensbrochette met peterseliesaus

ingrediënten


30 min
4 personen
150 milliliter slasaus

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter vinaigrettes
1 krop sla

dit product is niet beschikbaar

500 gram frieten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter magere yoghurt

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram magere hamlappen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Schep olijfolie, het sap en de rasp van de citroen, zout, peper, het gemberpoeder en de cayennepeper of paprikapoeder door het vlees.
  • 2 Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Verwarm een grill of grillpan voor en verwarm tegelijkertijd de frituurolie.
  • 3 Gril het vlees 12-15 minuten en keer het regelmatig om.
  • 4 Meng intussen de yoghurt met de knoflook, de peterselie, peper en zout.
  • 5 Bak de friet. Serveer de brochettes met de friet, peterseliesaus en sla met vinaigrette of slasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté