4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensfilet met appel en pruimen

Varkensfilet met appel en pruimen

ingrediënten


60 min
4 personen
allesbinder

dit product is niet beschikbaar

maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pruimenjam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelstroop

dit product is niet beschikbaar

740 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkensfilets

dit product is niet beschikbaar

12 zwarte pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

aluminiumfolie

  • 1 Wel de pruimen in warm water. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het aan de brede kant in maar niet helemaal door.
  • 2 Klap het vleesopen tot een lap en bestrooi met zout en peper. Halveer de pruimen of snijd ze iets kleiner.
  • 3 Meng de appel, het citroensap, de pruimen en het kaneelpoeder. Leg de vulling op één vleeshelft. Klap het vlees dicht en bind het één keer in de lengte en drie keer in de breedte dicht met keukengaren.
  • 4 Bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin.
  • 5 Gaar met het deksel schuin op de pan circa 45 minuten. Kook intussen de aardappels en verwarm de rodekool.
  • 6 Leg de varkensfilet in een ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie, en laat 10 minuten rusten.
  • 7 Verwarm de ovengrill. Bestrijk het vlees aan de bovenkant met appelstroop en zet het 4-5 minuten onder de grill.
  • 8 Voeg de vleesbouillon, de kookroom en de jam toe aan het braadvocht in de pan.
  • 9 Verwarm en bind met aangelengde maïzena of allesbinder. Verwijder het keukengaren en snijd het vlees in plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté