2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensfilet met sugarsnaps

Varkensfilet met sugarsnaps

ingrediënten


25 min
2 personen
1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel limoensap
250 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 varkensfiletlapjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Verwarm de sesamolie met de gemberwortel, de rode peper, de sojasaus, de honing en de sherry. Kook dit iets in.
  • 3 Kook de sugarsnaps circa 7 minuten.
  • 4 Leg de varkensfiletlapjes in het sesamoliemengsel en stoof 5-7 minuten per kant tot het vlees gaar is. Giet de sugarsnaps af.
  • 5 Meng er limoen of citroensap door en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Strooi er koriander over. Serveer het vlees met de groente.

bereidingstip

Lekker met een timbaaltje witte rijst.

wijnadvies

Zeker lekker met Pinot Blanc van Arthur Metz. Ook met een Chardonnay doet u een prima keuze. Liever rosé? Kan heel goed, bijvoorbeeld van Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté