4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkensfiletrollade gevuld met ham en ei

Varkensfiletrollade gevuld met ham en ei

ingrediënten


30 min
4 personen
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes salie
1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

250 gram hammen

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkensfiletrollade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rolladetouw

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de rollade horizontaal in zodat hij opengeklapt kan worden.
  • 2 Meng de ham met het brood, de room, de mosterd en de kruiden tot een gelijkmatig mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de hamvulling over de binnenkant van de rollade en houd daarbij de buitenste randen vrij.
  • 4 Leg de eieren er in de lengte op. Vouw de rollade weer in elkaar en zet hem vast met een paar stukjes rolladetouw.
  • 5 Verwarm het bakproduct en braad de rollade rondom aan.
  • 6 Leg de rollade in een braadsledeen bak hem verder in circa 40 minuten gaar in de oven.
  • 7 Laat de rollade een paar minuten afgedekt rusten op een schaal.
  • 8 Roer ondertussen het braadvet los met een paar eetlepels kokend water en bind de jus eventueel nog met een paar klontjes ijskoude boter.
  • 9 Snijd de rollade in dikke plakken en serveer met de boterjus.

wijnadvies

Hier past een mooie, stevige rosé bij. Een Spaanse van Vega Libre of Tesoro. Of uit Chili van Qué Mas of Gamma. Rooddrinkers hoeven niet te vrezen. Danie de Wet Cabernet Sauvignon/Merlot is liefhebber. Evenals de Pinotage van hetzelfde wijndomein.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 51 gram