cocktailprikker
aluminiumfolie
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
cocktailprikker
aluminiumfolie
bereiden
bereidingstip
• Haal de varkenshaas zo’n 30 min. van tevoren uit de koelkast. Je vlees wordt malser als het eerst op kamertemperatuur is gebracht. <br/> • Laat het vlees 5 min. rusten na het bakken. <br/> • Bak niet te lang. 12-15 min. is voldoende. Zo blijft het vlees een beetje roze aan de binnenkant en is het net gaar en heerlijk mals. Precies wat je wil. <br/> • Wikkel de varkenshaas in plakjes gerookt spek. Het spek houdt het vlees tijdens het bakken extra mals en sappig. . <h4>Varkenshaas kruiden</h4> Kruid varkenshaas met peper en zout en voeg eventueel wat paprikapoeder toe. Andere kruiden en smaakmakers die lekker zijn bij varkenshaas: tijm, rozemarijn en knoflook. . <h4>Veelgemaakte fouten</h4> • De grootste beginnersfout: het vlees direct vanuit de koelkast in de pan leggen. Daar kan het vlees taai van worden. Laat het eerst 30 min. op kamertemperatuur komen. <br/> • De varkenshaas te hard en/of te lang bakken. Varkensvlees wordt snel droog. Gebruik eventueel een vleesthermometer en haal het vlees bij 58-60°C kerntemperatuur uit de pan. Het gaat nog na. <br/> • De pan is niet heet genoeg. Een goed verwarmde pan zorgt juist voor een mooie korst en sluit als het ware de sappen op. <br/> • Direct aansnijden. Het is beter om je varkenshaas nog even te laten liggen, minstens 5 min.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 193 kcal |
vet | 8 gram |
verzadigd vet | 5 gram |
koolhydraten | 0 gram |
eiwit | 32 gram |
WEB01-SPAR-PU