4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas gevuld met perzik en wittewijnsaus

Varkenshaas gevuld met perzik en wittewijnsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 blik halve perziken op siroop

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit de boter en braad hierin de varkenshaasjes rondom circa 2 minuten aan. Neem uit de pan en laat afkoelen. Snijd de varkenshaasjes van boven en in de lengte een paar centimeter in, maar niet helemaal door zodat er een opening voor de vulling ontstaat. Bestrooi aan de binnen- en buitenkant met zout en peper.
  • 2 Snijd de perziken in partjes en meng met de citroenrasp, eidooier, crème fraîche, zout en peper. Kook voor de saus de wijn en bouillon in een steelpan tot de helft in. Voeg dan de kookroom toe. Kook nog enkele minuten en breng op smaak met citroensap en peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de varkenshaasjes met de opening naar boven in de ovenschaal en verdeel de perzikvulling erover. Bak de gevulde varkenshaasjes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.

bereidingstip

Dit recept is lekker met een gemengde salade met witlof en krieltjes. Rooster de krieltjes tegelijkertijd hoog in de oven.

wijnadvies

Bij dit gerecht kun je licht rood, rosé of vol wit schenken. Kies bijvoorbeeld voor La Burgondie Bourgogne Chardonnay, klassiek met een klein vetje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 33 gram