cocktailprikker
ovenschaal
aluminiumfolie
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
cocktailprikker
ovenschaal
aluminiumfolie
bereiden
bereidingstip
Zo maak je varkenshaas goed klaar: voor een sappig resultaat is het belangrijk dat de varkenshaas op kamertemperatuur is voordat je begint. Laat het vlees daarom eerst even uit de koelkast komen. Gebruik een kernthermometer als je zeker wilt weten dat het vlees precies gaar is, en laat het na het bereiden altijd even rusten onder aluminiumfolie. Zo blijft het mals en zacht.. <h4>Hoe lang moet varkenshaas in de oven?</h4> De oventijd en temperatuur zijn afhankelijk van de dikte van de varkenshaas. Gebruik, om precies te weten of je varkenshaas gaar is, een kernthermometer: rosé 58-60ºC (zacht, mals en sappig), net gaar 63-65ºC (nog sappig) en doorbakken 68-70ºC (droog en minder mals). Haal de varkenshaas 2ºC voor de gewenste temperatuur uit de oven, want tijdens het rusten in aluminiumfolie gaart het vlees nog door.. <h4>Serveertip</h4> Wikkel het vlees in plakjes gerookt spek. Het spek houdt het vlees tijdens het bakken extra mals en sappig.. <h4>Lekkere gerechten met varkenshaas</h4> • <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/brochette-van-varkenshaas/">Brochette</a>, <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/varkenshaas-vindaloo/">vindaloo</a> en <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/roerbak-van-varkenshaas-en-paksoi/">roerbak met paksoi</a>. <br> • Hier vind je al onze <a href="https://www.boodschappen.nl/zoeken/varkenshaas/">recepten met varkenshaas</a>.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 170 kcal |
vet | 5 gram |
verzadigd vet | 3 gram |
koolhydraten | 0 gram |
eiwit | 31 gram |
WEB01-SPAR-PU