online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkenshaas vindaloo

Varkenshaas vindaloo

ingrediënten

750 varkenshaas

75 milliliter blanke azijn

theelepel chilipoeder

theelepel paprikapoeder

1 theelepel kurkuma

1 theelepel kerriepoeder

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel kardemompoeder

4 kardemompeulen

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels wokolie

2 rode uien

5 teentjes knoflook

1 verse gember

2 groene pepers

eetlepel bruine suiker

200 milliliter gezeefde tomaten

200 milliliter vleesbouillon

4 takjes verse koriander


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui 7-8 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1-2 minuten mee.
  • 3 Schep het gemarineerde vlees, de groene pepers, basterdsuiker, gezeefde tomaten en vleesbouillon erdoor en stoof zachtjes circa 25 minuten.
  • 4 Garneer eventueel met koriander. Lekker met witte rijst en gekruide bloemkool (zie tip).

bereidingstip

Kook bloemkoolroosjes in water met 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar) en het sap van 1 citroen.


voedingswaarde

energie 315 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 44 gram