4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaas vindaloo

Varkenshaas vindaloo

ingrediënten


15 min
4 personen
4 takjes verse koriander

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

eetlepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

2 groene pepers

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 kardemompeulen
theelepel kardemompoeder
theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

750 varkenshaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui 7-8 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1-2 minuten mee.
  • 3 Schep het gemarineerde vlees, de groene pepers, basterdsuiker, gezeefde tomaten en vleesbouillon erdoor en stoof zachtjes circa 25 minuten.
  • 4 Garneer eventueel met koriander. Lekker met witte rijst en gekruide bloemkool (zie tip).

bereidingstip

Kook bloemkoolroosjes in water met 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar) en het sap van 1 citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 44 gram