voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkenshaas vindaloo

Varkenshaas vindaloo

ingrediënten

750 varkenshaas

75 milliliter blanke azijn

theelepel chilipoeder

theelepel paprikapoeder

1 theelepel kurkuma

1 theelepel kerriepoeder

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel kardemompoeder

4 kardemompeulen

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels wokolie

2 rode uien

5 teentjes knoflook

1 verse gember

2 groene pepers

eetlepel bruine suiker

200 milliliter gezeefde tomaten

200 milliliter vleesbouillon

4 takjes verse koriander


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui 7-8 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1-2 minuten mee.
  • 3 Schep het gemarineerde vlees, de groene pepers, basterdsuiker, gezeefde tomaten en vleesbouillon erdoor en stoof zachtjes circa 25 minuten.
  • 4 Garneer eventueel met koriander. Lekker met witte rijst en gekruide bloemkool (zie tip).

bereidingstip

Kook bloemkoolroosjes in water met 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar) en het sap van 1 citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 44 gram