4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaasje met mosterd-roomsaus

Varkenshaasje met mosterd-roomsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kalfsfond
100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de varkenshaasjes met zout en versgemalen peper. Verhit de olie en de boter en bak hierin het vlees in circa 15 minuten rondom goudbruin.
  • 2 Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Schenk de wijn en fond bij het braadvet en kook zachtjes in circa 10 minuten in.
  • 3 Voeg de room en mosterd toe en verwarm zonder te koken.
  • 4 Snijd het vlees in plakjes en serveer met de mosterdsaus. Lekker met aardappelpuree of rijst en broccoli.

wijnadvies

Perfect met de gulle Chardonnay-Sémillon blend van Harold’s Hill. Ook bijzonder geslaagd met een stevige, kruidige rosé zoals Sensas. Voor roodliefhebbers is er Eco Balance Merlot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté