2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Varkenshaasjes in mosterdsaus

Varkenshaasjes in mosterdsaus

ingrediënten


30 min
2 personen
3 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 glas appelsap

dit product is niet beschikbaar

1 glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels verse dragon
1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

30 gram braadboter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 varkenshaasje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de olie of de boter in de braadpan. Bak het varkenshaasje rondom bruin en neem het uit de pan.
  • 2 Fruit de ui in het braadvet glazig en laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de mosterd en de dragon toe.
  • 3 Blus af met de wijn of het appelsap en roer er de crème fraîche door. Breng de saus desgewenst verder op smaak met wat zout en peper.
  • 4 Leg het varkenshaasje terug in de pan en laat met het deksel op de pan op laag vuur in circa 15 minuten gaar stoven.
  • 5 Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen of aardappelkoekjes.

wijnadvies

Plaats de uitbundige fruitigheid van een Beaujolais of Beaujolais-Villages naast dit gerecht (14-16°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 30 gram