eenvoudig
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
recepten Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda's

Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda's

ingrediënten


20 min
100 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

500 gram varkenshaas
4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
  • 2 Wrijf de ui, rode peper, honing en gemberpoeder fijn in een vijzel of pureer met een staafmixer.
  • 3 Meng er 2 eetlepels olie door en schep het vlees door deze marinade. Laat minimaal 15 minuten marineren.
  • 4 Rijg het vlees aan de spiesjes.
  • 5 Verhit een grillpan of ovengrill en rooster het vlees in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Bestrijk tussendoor met de rest van de olie.
  • 6 Bestrooi de spiesjes met de pinda’s.
  • 7 Lekker met een komkommersalade met rode peper en ui.

bereidingstip

Neem biefstuk in plaats van varkenshaas en rooster 3-4 minuten.. Vervang de pinda’s door gebakken uitjes (bakje).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 17 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst