eenvoudig
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda's

Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda's

ingrediënten


20 min
100 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

500 gram varkenshaas
4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
  • 2 Wrijf de ui, rode peper, honing en gemberpoeder fijn in een vijzel of pureer met een staafmixer.
  • 3 Meng er 2 eetlepels olie door en schep het vlees door deze marinade. Laat minimaal 15 minuten marineren.
  • 4 Rijg het vlees aan de spiesjes.
  • 5 Verhit een grillpan of ovengrill en rooster het vlees in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Bestrijk tussendoor met de rest van de olie.
  • 6 Bestrooi de spiesjes met de pinda’s.
  • 7 Lekker met een komkommersalade met rode peper en ui.

bereidingstip

Neem biefstuk in plaats van varkenshaas en rooster 3-4 minuten.. Vervang de pinda’s door gebakken uitjes (bakje).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté