4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Varkensrollade met biersaus

Varkensrollade met biersaus

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 flesje donkerbruin bier

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

8 kleine uien

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 varkensrollade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk de rollade rondom met de mosterd. Verhit de boter en olie op een lage stand in een braadpan. Bak hierin de rollade een paar minuten rondom aan en leg in een ovenschaal.
  • 2 Roer het bakvet los en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten. Bestrooi met de bloem en roer goed los. Voeg de laurier, tijm en eventueel karwijzaad toe en giet het bier erover. Laat de saus circa 5 minuten koken.
  • 3 Giet de biersaus over de rollade en dek af met aluminiumfolie. Braad de rollade circa 40 minuten in de oven en verwijder dan het folie. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C en braad nog 15 minuten verder, tot de rollade mooi bruin is. Laat afgedekt buiten de oven nog 10 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken.
  • 4 Giet de saus in een steelpan en verrijk deze naar smaak met een paar blokjes boter.

bereidingstip

Deze varkensrollade met biersaus smaakt lekker met aardappels uit de oven en geglaceerde worteltjes of koolsalade. . Gebruik je een rollade van varkensfilet? Verkort de oventijd dan, dit vlees is sneller gaar.. Lekker met aardappels uit de oven, worteltjes of koolsalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 52 gram