4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Varkensrollade met spek en appelglazing

Varkensrollade met spek en appelglazing

ingrediënten


15 min
4 personen
125 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 varkensrollade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels appelmoes

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en hak ze fijn.
  • 2 Meng de appelmoes met de knoflook, honing en fijngesneden rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Knip het netje van de rollade los en bestrijk de rollade rondom met de helft van de glazing. Bedek de rollade in de breedte met plakken ontbijtspek.
  • 4 Bestrijk het spek vervolgens met de overige glazing. Leg het takje rozemarijn op de rollade en knoop het vlees op met keukengaren: knip 5 stukken keukengaren van circa 30 cm. Knoop de eerste draad in het midden en knoop daarna de overige draden op gelijke afstand van elkaar.
  • 5 Bak de rollade in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Neem de rollade uit de oven en laat circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

wijnadvies

Serveer een vollere witte wijn met een klein tikkeltje zoet zoals Stoney Creek Chardonnay-Semillon bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 30 gram