-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de knoflook fijn. Schil 1 appel,
verwijder het klokhuis en snijd in
blokjes. Verhit 25 g boter in een
pan en fruit de knoflook 5 min. op
een lage stand. Voeg de appel,
stroop en zilveruitjes met het vocht
uit de pot toe en breng aan de kook.
Kook op een lage stand in ca. 5 min.
tot een dikke chutney. Neem van de
warmtebron en laat afgedekt staan.
-
2
Snijd de broccoli in roosjes, schil de
stronk en snijd in stukjes. Verdeel de broccoli
over een bakplaat. Besprenkel met de olie
en breng op smaak met zout en peper. Verdeel
de bevroren kroketjes over de andere bakplaat
en zet beide ca. 18 min. in het midden van de oven.
-
3
Was intussen de andere appel, snijd in partjes en
verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes.
-
4
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de rest van de boter in
een grote koekenpan en bak de schnitzels met de appelplakjes op
een middelhoge stand ca. 8 min. tot het vlees lichtbruin en gaar is.
Keer de schnitzels en appelplakjes af en toe.
-
5
Serveer de schnitzels met de appelplakjes, aardappelkroketjes,
broccoli en chutney.
bereidingstip
Wil je vlees op het menu
zetten, maar het wel lekker
betaalbaar houden? Kies
dan voor varkensvlees.