4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Varkensstoof met appel en tijm

Varkensstoof met appel en tijm

ingrediënten


20 min
4 personen
2 appels

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel piment

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de hamlappen droog en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de hamlappen aan beide kanten goed aan op middelhoge stand.
  • 2 Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en piment toe en roer door. Warm het geheel even door en blus af met 400 ml water. Voeg de laurierblaadjes en tijm toe en laat de hamlappen afgedekt 2-3 uur stoven op een lage stand. Roer regelmatig door.
  • 3 Stoof het laatste half uur zonder deksel, zodat het vocht wat kan verdampen. Voeg dan ook de partjes appel toe. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 29 gram