4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Vega burger met frisse wortelsalade

Vega burger met frisse wortelsalade

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kwark

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine appel

dit product is niet beschikbaar

100 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

4 stukjes zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 groenteburgers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

4 afbakbroodjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng voor de salade de wortel met de appel en rozijnen. Klop de kwark los met de mayonaise, citroenrasp en -sap. Breng op smaak met zout en peper, schep door de salade en laat staan.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de broodjes in de oven in circa 8 minuten knapperig.
  • 3 Verhit intussen de olie en bak hierin de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking om en om bruin. Leg op de bakplaat en leg op elke burger een rondje geitenkaas.
  • 4 Bedruppel met de honing en verwarm 1 minuut hoog in de oven, tot de kaas iets zachter wordt. Snijd de broodjes open en verdeel de salade erover. Leg op elk broodje een burger en leg het kapje erop. Lekker met (oven)friet.

bereidingstip

Vervang de geitenkaas in dit recept door oude kaas.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté