4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Vegaburger met friet van zoete aardappel

Vegaburger met friet van zoete aardappel

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de aardappels in dikke frieten.
  • 2 Schep knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf zout erdoor. Besprenkel de frieten met olijfolie en schud ze even om.
  • 3 Verdeel de friet over de bakplaat en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Schep elke 10 minuten even om.
  • 4 Veeg of borstel intussen de paddenstoelen schoon en hak ze in kleine stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, sjalotjes en knoflook 3-4 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen.
  • 5 Meng zout, peper, Italiaanse kruiden, paneermeel, ei en Parmezaanse kaas erdoor en vorm tot 4 stevige burgers. Voeg indien nodig wat extra paneermeel toe.
  • 6 Bak de burgers 15-18 minuten samen met de friet in de oven. Lekker op een broodje met sla, paprika, (knoflook)mayonaise of yoghurtsaus en een tomatensalade.

bereidingstip

Maak ook eens een linzenburger. Vervang de paddenstoelen door 400 gram uitgelekte linzen uit blik. Voeg 100 gram geraspte wortel, 1 gesnipperde sjalot, 1 fijngehakt teentje knoflook, 50 gram geraspte kaas, 1 eetlepel gehakte koriander, 75-100 gram paneermeel en cayennepeper toe.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 15 gram