4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegan burger met gekaramelliseerde ui, ui-pickles en gebakken uitjes

Vegan burger met gekaramelliseerde ui, ui-pickles en gebakken uitjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes kropsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 groenteburgers

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de rode ui met de azijn in een kom en laat 15 minuten trekken. Schep halverwege om.
  • 2 Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de witte uienringen in circa 10 minuten goudbruin op middelhoge stand. Schep regelmatig om. Schep de uien uit de pan en voeg de rest van de olie toe. Bak hierin de plantaardige burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gebakken gekaramelliseerde uien terug in de pan en warm ze even op.
  • 3 Beleg de broodjes met de mayonaise, sla, gemarineerde rode ui, burger, tomaat, gekaramelliseerde uienringen en gebakken uitjes. Bestrijk de kapjes van de broodjes met de ketchup en zet ze op de burgers.

bereidingstip

Warm de burgerbroodjes voor dit recept op in de oven of rooster de snijkanten in een droge, hete koekenpan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté