8 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Vegan courgettecake

Vegan courgettecake

ingrediënten


35 min
8 personen
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel kokosolie
20 milliliter ahornsiroop
125 gram ongezouten cashewnoten
75 gram walnoten
1 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
275 gram suiker
350 gram bloem
1 eetlepel ahornsiroop
240 milliliter olijfolie
1 verse gember
1 grote courgette
3 eetlepels lijnzaad

benodigdheden

springvorm

  • 1 Week de cashewnoten voor het glazuur minimaal 1 uur in water. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvorm in.
  • 2 Meng het lijnzaad met 6 eetlepels lauwwarm water en laat circa 10 minuten staan tot het een dikke vloeistof is. Meng de courgette met de gember.
  • 3 Voeg de olijfolie, ahornsiroop en het lijnzaadmengsel toe. Meng in een andere kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel en walnoten.
  • 4 Schep het courgettemengsel door dit bloemmengsel. Giet het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Controleer dan met een satéprikker of de cake gaar is en laat de cake afkoelen.
  • 6 Giet voor het glazuur de geweekte cashewnoten af en pureer met de overige ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Bestrijk de afgekoelde courgettecake met het glazuur.

bereidingstip

Lijnzaad vind je meestal in het reform- of gezondheidsschap van je supermarkt. . Vervang de ahornsiroop in dit recept eventueel door honing (de cake is dan niet meer vegan). . Neem arachide- of olijfolie in plaats van kokosolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 12 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier