4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegan moussaka

Vegan moussaka

ingrediënten


25 min
4 personen
500 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik linzen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels oregano

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter haverdrank

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

40 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

ovenschaal

  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en leg in een zeef. Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de aubergineplakken af, dep ze droog en besprenkel met olijfolie en citroensap. Rooster ze in een hete grillpan of op de bakplaat in de oven.
  • 2 Verhit het bakproduct, roer de bloem erdoor en laat 3 minuten garen. Voeg al roerend in gedeelten de haverdrink toe. Meng 1 theelepel oregano, zout en peper erdoor. Blijf roeren tot het een dikke, gebonden bechamelsaus is.
  • 3 Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de linzen, tomatenblokjes, de rest van de oregano, zout en peper naar smaak erdoor. Kook zachtjes tot een dikke saus.
  • 4 Maak in de ovenschaal laagjes van de aardappelschijfjes, aubergineplakken, het linzen-tomatenmengsel en de bechamelsaus. Bak de moussaka in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin.

bereidingstip

Bestrooi de moussaka de laatste 5 minuten met plantaardige geraspte kaas. . Verdeel een laagje rul gebakken vegetarisch gehakt over de aardappelplakjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 11 gram