4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar

20 groene lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de kookroom aan de kook en laat hierin de kaas al roerend smelten. Breng de kaassaus op smaak met zout en versgemalen peper en laat een beetje afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een lepeltje van de saus uit over de bodem van een ovenschaal en leg hier 4 lasagnevellen op.
  • 3 Knijp de spinazie goed uit en verdeel de helft ervan over de eerste laag pastavellen. Bestrooi met wat zout en peper.
  • 4 Leg hierop weer 4 lasagnevellen en hierop een laag courgette. Bestrooi met Italiaanse kruiden en een paar lepels kaassaus.
  • 5 Ga verder met een laag pastavellen, plakken tomaat, kruiden en weer pastavellen.
  • 6 Eindig met de rest van de spinazie en bestrooi dit weer met wat zout en peper. Dek af met de laatste pastavellen.
  • 7 Giet de rest van de kaassaus er gelijkmatig over en bestrooi met nog wat kruiden en de Parmezaanse kaas.
  • 8 Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de lasagne circa 5 minuten staan alvorens hem aan te snijden.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate