4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegetarische lasagne van aubergine met gorgonzola

Vegetarische lasagne van aubergine met gorgonzola

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

295 gram tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in plakjes van ½ cm. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 3 el olie. Rooster de aubergine in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Verwarm intussen in een steelpan de tomatensaus op een lage stand zonder te koken. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
  • 2 Maak op de bakplaat torentjes van lagen aubergineplakjes, tomatensaus, cherrytomaatjes en gorgonzola. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Zet de minilasagnes 8-10 min. terug in de oven, tot de kaas is gesmolten. Garneer voor serveren met de rucola.

bereidingstip

Lekker met geroosterde pijnboompitten voor een extra hartige smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 312 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 11 gram