4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegetarische pasta carbonara

Vegetarische pasta carbonara

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

500 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

350 gram plantaardige spekjes
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak de plantaardige spekjes met het hele teentje knoflook in ca. 4 min. krokant. Neem de pan van de warmtebron en verwijder het teentje knoflook.
  • 2 Klop intussen de eieren los met peper en roer de helft van de kaas erdoor. Kook de pasta beetgaar, giet af en bewaar wat van het kookvocht.
  • 3 Meng de pasta door de spekjes in de pan. Voeg het eimengsel en wat kookvocht toe. Roer tot het eimengsel licht gebonden is. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.

bereidingstip

Lekker met een tomatensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 642 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 41 gram