4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegetarische plaattaart met champignons

Vegetarische plaattaart met champignons

ingrediënten


30 min
4 personen
175 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Leg de deegplakjes op het werkblad en laat op kamertemperatuur in 10 min. ontdooien. Snipper intussen de ui. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de ui en paprika 2 min. op een middelhoge stand. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
  • 3 Leg de deegplakjes overlappend in een rechthoek op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden aan en rol het deeg rondom terug om een opstaande rand van 1 cm te maken.
  • 4 Klop het ei los en klop er de crème fraîche en kaas door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep het groentemengsel op de deegbodem. Verdeel er het ei-kaasmengsel over. Bak de plaattaart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1004 kcal
vet 77 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 33 gram