8 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegetarische ragù bolognese

Vegetarische ragù bolognese

ingrediënten


40 min
8 personen
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

400 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

500 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

300 gram uien

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Snijd de ui, wortel, bleekselderij en champignons in kleine stukjes. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Maal de groenten dan grof, niet tot puree.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en bak het vegagehakt met de gehakte groenten en knoflook ca. 5 min. tot het vocht uit de groenten is verdampt en ze kleur krijgen.
  • 3 Roer de tomatenpuree erdoor en bak 30 sec. mee. Voeg de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes, wijn, laurier en kappertjes toe en breng de saus tegen de kook.
  • 4 Laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de saus voor serveren op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.

bereidingstip

Bak het vega gehakt apart voor een rijke, licht gekaramelliseerde smaak. Dat geeft je pastasaus extra diepte.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 369 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 14 gram