4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Veggie burger met jus op rijst met gebakken ei

Veggie burger met jus op rijst met gebakken ei

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels appelazijn

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

4 groenteburgers

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje juspoeder

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

  • 1 Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water. Verhit de helft van de boter en bak hierin de burgers circa 3 minuten aan beide kanten.
  • 2 Kook de rijst. Zet de kookring op een bord en schep hierin de rijst. Verwijder de ring en leg de gebakken burger erop. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Verhit de rest van de boter en bak hierin 4 spiegeleieren. Meng intussen de wortel met de azijn, sesamzaad en munt. Giet de jus over de burgers. Leg een ei erop en bestrooi met de peterselie. Serveer de salade ernaast.

bereidingstip

Gebruik voor de rijst in deze veggie burger met jus op rijst eventueel een kommetje in plaats van een kookring.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate