4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Venkel-preigratin met knolselderij en geitenkaas

Venkel-preigratin met knolselderij en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

4 venkelknollen

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de venkel in 5-6 minuten beetgaar in water met zout. Laat uitlekken. Verhit de boter en stoof hierin de prei en knolselderij circa 10 minuten. Voeg de room, zout, peper en nootmuskaat toe.
  • 2 Schep de prei en knolselderij met een schuimspaan uit de pan en leg de groenten met de venkel in de ovenschaal. Giet het roommengsel eroverheen. Verdeel de geitenkaas erover en gratineer het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven. Lekker met krieltjes en gehaktballetjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 16 gram