4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Venkelcrèmesoep met pancettakruim

Venkelcrèmesoep met pancettakruim

ingrediënten


25 min
4 personen
8 plakjes parmaham

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes pancetta
400 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en venkel 5 minuten. Bak het venkelzaad 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 2 Rooster de pancetta in een droge, hete koekenpan krokant. Laat iets afkoelen en verkruimel.
  • 3 Pureer de soep glad met een staafmixer. Giet de kookroom erbij, verwarm en breng op smaak met peper. Bestrooi de soep voor het serveren met pancettakruim en venkelloof. Lekker met stokbrood of ciabatta.

bereidingstip

Maak er een vegetarische venkelsoep van en vervang de pancetta door gehakte zongedroogd tomaten op olie.

wijnadvies

Bij de venkelsoep zijn er voldoende Italiaanse wijnen te vinden die goed combineren. Toch maken we een uitstapje naar Spanje. De Spaanse Rueda Verdejo staat namelijk bekend om zijn tonen van venkel naast gele appel en tropisch fruit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 9 gram