4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Venkelrisotto met gorgonzola

Venkelrisotto met gorgonzola

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter en bak hierin de ui en driekwart van de venkel circa 10 minuten op lage tot middelhoge stand.
  • 2 Voeg de rijst toe en bak op een lage stand al roerend tot de rijst glazig wordt. Blus af met 4 eetlepels azijn en roer tot alles is opgenomen. Voeg de bouillon al roerend in gedeeltes toe aan de rijst tot alle bouillon is opgenomen.
  • 3 Meng intussen de rest van de venkel met de rest van de azijn. Schep de risotto op borden. Verdeel de ingemaakte venkel en stukjes gorgonzola erover. Bestrooi met het loof van de venkel en maal er peper over.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté