6 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Venkelrisotto met ricotta

Venkelrisotto met ricotta

ingrediënten


35 min
6 personen
200 gram ricotta
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 venkelknollen

  • 1 Houd 2 parten venkel apart. Kook de rest van de venkel in 2 liter water met zout 10-12 minuten tot de venkel zacht is. Giet af, vang daarbij het kookvocht op en houd het vocht warm. Snijd de gare venkel in blokjes. Snijd de rauwe venkel in kleine stukjes en bak 2-3 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Houd deze venkel apart voor de garnering.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui 2 minuten. Schep de rijst erdoor en bak 2-3 minuten mee, tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg een soeplepel venkelvocht en de gekookte stukjes venkel toe. Kook al roerend circa 20 minuten op middelhoge stand. Voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat venkelvocht toe.
  • 3 Controleer of de rijst beetgaar is en voeg de boter en Parmezaanse kaas toe. Laat de risotto afgedekt nog 2 minuten staan. Schep de ricotta en gebakken venkel erop. Garneer met het venkelloof.

bereidingstip

Schep naar smaak basilicum door dit recept.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 17 gram