4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Venkelsoep met bietjesolie

Venkelsoep met bietjesolie

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gekookte biet

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon van 1 tablet

dit product is niet beschikbaar

4 venkelknollen
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

theezeefje

  • 1 Fruit de ui circa 3 minuten in de olie.
  • 2 Voeg de venkel toe aan de ui. Fruit de venkel op een lage stand een paar minuten mee zonder te laten verkleuren.
  • 3 Giet de bouillon erbij en laat 10-15 minuten zachtjes koken.
  • 4 Pureer voor de bietjesolie de biet met de olijfolie fijn en giet dit door een theezeefje. Vang de rode olie op en bewaar tot later gebruik.
  • 5 Pureer de soep helemaal fijn. Klop de crème fraîche een beetje lobbig.
  • 6 Breng de venkelsoep op smaak met zout en peper. Verdeel de crème fraîche over kommen en giet de soep erover.
  • 7 Giet als laatste een straaltje bietjesolie op de soep en bestrooi met venkelgroen.

wijnadvies

Bij de venkelsoep kan probleemloos een fles Chardonnay van Casa de Campo, Hardy’s Varietal Range of Indomita Reserva open.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 3 gram