- 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de venkel, aardappel en prei 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
- 2 Pureer de soep. Roer de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de helft van de zalm door de soep en schep de soep in kommen.
- 3 Leg een plakje sinaasappel erin met daarop de rest van de zalm en wat venkelgroen.
bereidingstip
Een bouillonblokje gebruiken is handig, maar zelfgemaakte visbouillon is het allerlekkerst. Gebruik visgraten en andere restjes vis, ui, wortel, prei, laurier, kruidnagels, peperkorrels, zout en kruiden als tijm of peterselie. Giet ruim water erop, breng tegen de kook aan en laat circa 20 minuten trekken. Schep het schuim eraf en zeef de bouillon voor gebruik.. Vervang de prei in dit recept door 2 bosuitjes.. Heb je venkelknollen zonder loof? Garneer de soep dan met basilicum of munt.
wijnadvies
Bij gerookte zalm is chardonnay altijd goed, maar in combinatie met de venkel past de Nava Rueda Verdejo pas echt perfect.