4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Venkelsoep met kip en taugé

Venkelsoep met kip en taugé

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de venkel en ui 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer 125 ml kookroom erdoor.
  • 2 Breng de soep aan de kook en laat deze 12-15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met peper.
  • 3 Schep de kipreepjes erdoor en verwarm zonder te koken. Verdeel de taugé over kommetjes.
  • 4 Schep de hete soep erop, voeg een scheutje room toe en garneer met venkelgroen.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een Stoney Creek Rosé of een Oostenrijkse Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté