4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Venkelsoep met rivierkreeftjes

Venkelsoep met rivierkreeftjes

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot 1-2 minuten. Voeg de aardappel en venkelblokjes toe en roerbak 2-3 minuten mee.
  • 2 Giet de visbouillon erbij en kook zachtjes 14-15 minuten, tot de aardappel en venkel gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Hak het venkelgroen fijn.
  • 3 Roer dit met de helft van de crème fraîche en de helft van de dille door de soep. Warm even door zonder te koken.
  • 4 Klop de rest van de crème fraîche met de overige dille. Verdeel de hete soep over 4 borden en schep een swirl van de dilleroom op de soep. Verdeel de rivierkreeftjes erover.

bereidingstip

Vervang de venkel in dit gerecht door knolselderij of pastinaak. . Neem roze of Hollandse garnalen in plaats van rivierkreeftjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 9 gram