4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Venkelstamppot met spekjes en tomaat

Venkelstamppot met spekjes en tomaat

ingrediënten


35 min
4 personen
6 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram venkelknollen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

200 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart.
  • 2 Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met zout en peper 5 minuten.
  • 3 Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 5 minuten.
  • 4 Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche.
  • 5 Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor. Garneer de stamppot met tomatenreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 20 gram