4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Verborgen peer

Verborgen peer

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

5 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

180 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

750 gram stoofperen
kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Begin met de stoofperen. Voor dit recept gebruik je niet alle peertjes. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood.
  • 3 Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht. Gebruik 4 peertjes in dit gerecht en serveer de rest als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak 4 stoofperen in een uitgerold plakje bladerdeeg. Zet ze op de bakplaat en bestrijk rondom met losgeklopt ei.
  • 5 Bestrooi met suiker en kaneelpoeder en bak de peertjes in circa 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • 6 Lekker met een bol vanille-ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 4 gram