- 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter of olie. Laat het deeg circa 10 minuten rijzen en kneed het nogmaals door. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en laat nogmaals circa 45 minuten rijzen.
- 2 Snijd de peren vlak naast het steeltje van boven naar onder door en schep het klokhuis eruit met een lepeltje. Steek er een stukje rozemarijn tussen en zet de perenhelften weer tegen elkaar. Verpak elke peer in 2 plakken ham.
- 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit in 4 lapjes van 3 mm dik. Zet de peren erop en vouw het deeg eromheen. Zet de peren op de bakplaat.
- 4 Snijd of knip overtollig deeg af en zorg dat het steeltje vrij blijft. Maak eventueel blaadjes van het overige deeg als decoratie. Kwast de peren rondom in met ei en bak ze in circa 20 minuten mooi bruin in de oven.