4 personen
uitdagend
30 min.
klein gerecht, voorgerecht
home recepten Verpakte peer

Verpakte peer

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes parmaham

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes coburgerham

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 handperen

dit product is niet beschikbaar

eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter of olie. Laat het deeg circa 10 minuten rijzen en kneed het nogmaals door. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en laat nogmaals circa 45 minuten rijzen.
  • 2 Snijd de peren vlak naast het steeltje van boven naar onder door en schep het klokhuis eruit met een lepeltje. Steek er een stukje rozemarijn tussen en zet de perenhelften weer tegen elkaar. Verpak elke peer in 2 plakken ham.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit in 4 lapjes van 3 mm dik. Zet de peren erop en vouw het deeg eromheen. Zet de peren op de bakplaat.
  • 4 Snijd of knip overtollig deeg af en zorg dat het steeltje vrij blijft. Maak eventueel blaadjes van het overige deeg als decoratie. Kwast de peren rondom in met ei en bak ze in circa 20 minuten mooi bruin in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté