4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Verse tomatenbouillon met kaascroutons

Verse tomatenbouillon met kaascroutons

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter runderbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

1000 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruis de tomaten in bij het kroontje en leg ze in een pan. Giet er kokend water op tot ze onder staan en laat ze 10 minuten staan tot de vellen openspringen.
  • 2 Giet de tomaten af en spoel ze onder koud water. Pel de schil van de tomaten en hak het vruchtvlees grof.
  • 3 Snijd de boterhammen in ruiten. Verwarm twee eetlepels olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook in circa 4 minuten lichtjes aan.
  • 4 Voeg de kurkuma en tomatenpuree toe en roer een paar minuten om. Voeg de gehakte tomaten en bouillon toe en laat aan de kook komen.
  • 5 Kook afgedekt nog 10 minuten op lage stand. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper of wat bouillon.
  • 6 Verwarm de rest van de olie en bak de broodruiten aan beide kanten lichtbruin.
  • 7 Bestrooi ze met kaas, draai de warmtebron uit en laat de kaas met het deksel op de pan in een paar minuten smelten. Serveer de soep met de kaascroutons.

wijnadvies

Niet echt een wijngerecht. Maar wie als aperitief toevallig Sauvignon Blanc heeft gedronken, kan rustig daarvan doordrinken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 8 gram