gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Versierde cupcakes

Versierde cupcakes

ingrediënten


20 min
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

hagelslag

dit product is niet beschikbaar

15 marshmallows

dit product is niet beschikbaar

120 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

125 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 papieren cupcakevormpjes

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de papieren vormpjes in de holtes van de muffinvorm. Klop met een mixer de boter met de suiker in 4 minuten luchtig. Klop de eieren één voor één erdoor. Klop nog 3 minuten verder.
  • 2 Spatel het bakmeel en de cacao luchtig door het beslag. Voeg de melk toe en meng de chocoladestukjes erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cakejes in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar. Laat buiten de oven 5 minuten afkoelen.
  • 3 Neem de cupcakes uit de muffinvorm en laat verder afkoelen. Smelt de marshmallows in een schaal met 2 eetlepels water 45 seconden-1 minuut in de magnetron (600 watt). Roer tot een kleverig geheel en bestrijk de cupcakes ermee. Bestrooi naar wens met hagelslag of andere (gebaks)decoratie.

bereidingstip

Neem in plaats van de cacaopoeder in de versierde cupcapes 1 zakje vanillesuiker en maak vanille cupcakes. . Bestrijk de cupcakes met 200 gram gesmolten witte chocolade in plaats van marshmallows.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 4 gram