4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Verspakket Indiase curry madras

Verspakket Indiase curry madras

ingrediënten


30 min
4 personen
300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 verspakket Indiase Curry Madras

  • 1 Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de tomaten en paprika in grove stukken. Snipper de ui. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Pers de limoen uit en houd het sap apart.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • 3 Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de kipfiletblokjes op een middelhoge stand rondom aan. Voeg de ui met de rode peper toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van de groenten toe en bak al omscheppende op een hoge stand 4 min. mee.
  • 4 Voeg de curry madras pasta toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en stoof op een lage stand in 10 min. gaar. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout.
  • 5 Serveer de curry met de rijst.

bereidingstip

• Lekker met fijngehakte koriander of platte peterselie . • Eten er kinderen mee? Laat dan de rode peper weg. . • Vervang voor een vegetarische variant de kip door blokjes tofu of tempeh.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 30 gram