4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Vietnamese banh xeo met mihoen en kip

Vietnamese banh xeo met mihoen en kip

ingrediënten


40 min
4 personen
zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 kropje little gem

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

150 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram rijstebloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wel de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork en schep in een vergiet. Giet koud water erover en laat uitlekken. Knip de mihoen in de vergiet tot kleinere stukjes.
  • 2 Klop de rijstebloem met 200 ml water en de kokosmelk tot een glad beslag. Voeg een snuf zout, de kurkuma, mihoen en bosui toe.
  • 3 Verhit 1 theelepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep een kwart van het beslag erin. Laat uitvloeien over de bodem van de pan en zet de warmtebron laag. Verdeel een kwart van de kipreepjes over het beslag en leg een deksel op de pan. Laat de pannenkoek circa 4 minuten garen en houd afgedekt warm terwijl je er nog 3 bakt.
  • 4 Giet kokend water over de taugé en laat uitlekken. Meng de taugé met de koriander en uienringen. Scheur de pannenkoeken op het bord in stukken en rol ze met een beetje taugésalade in een blaadje sla. Serveer met chilisaus.

bereidingstip

Je vindt rijstebloem in het schap met babyvoeding.. Vervang de kurkuma in dit recept door kerrie.. Neem garnalen in plaats van kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 15 gram