4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Vietnamese gehaktballetjes

Vietnamese gehaktballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook
1 eetlepel suiker
1 eetlepel Thaise vissaus
2 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel limoenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker
1 eetlepel Thaise vissaus
1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met het ei, 1 eetlepel vissaus, de suiker, bosui, knoflook, limoenrasp en rode peper. Rol kleine balletjes van het mengsel. Verhit de olie en bak hierin de balletjes goudbruin en gaar.
  • 2 Meng intussen de ingrediënten voor de dip. Roer tot de suiker is opgelost. Leg de balletjes op een bord en bestrooi met de koriander en pinda’s. Serveer als hapje met de dipsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram