- 1 Kook de wortel met de azijn, suiker en zout tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen en houd apart.
- 2 Kook intussen de kipfilets in kokend water met het citroengras en de helft van de rode peper in circa 10 minuten gaar. Laat iets afkoelen en scheur de kip vervolgens in dunne stukjes.
- 3 Snijd de dikke witte nerven uit 16 blaadjes Chinese kool. Schaaf of snijd de rodekool heel fijn. Blancheer de blaadjes Chinese kool 2 minuten in kokend water. Leg steeds 2 blaadjes geblancheerde kool iets overlappend op elkaar en beleg met ingelegde wortel, kip, rodekool, munt, koriander, uitjes en kroepoek.
- 4 Vouw de buitenste kanten van de koolbladeren iets over de vulling heen en rol vervolgens in de lengte op tot een rolletje. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
- 5 Leg de rolletjes met de naad naar beneden, zodat ze niet weer uit elkaar rollen. Serveer met de nuoc mam (zie tip) om te dippen.
bereidingstip
Serveer met nuoc mam: kook 1 eetlepel vissaus met 1 eetlepel azijn, 4 eetlepels water en 1 eetlepel suiker tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron en voeg 1 fijngehakte rode peper en 1 teentje fijngehakte knoflook toe. Laat afkoelen.. Vervang het citroengras eventueel door een stuk citroenschil.