uitdagend
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Vietnamese loempia’s

Vietnamese loempia’s

ingrediënten


35 min
1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

20 loempiavellen

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

125 gram preien

dit product is niet beschikbaar

150 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar

50 gram glasmie

  • 1 Week de noedels 2-3 minuten in warm water. Laat uitlekken en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de gember en ui. Voeg de wortel, prei en het bouillonblokje toe en roerbak 2-3 minuten.
  • 2 Schep de noedels, ketjap en taugé erdoor en laat deze vulling afkoelen. Meng de ingrediënten voor de dipsaus met 3 eetlepels water.
  • 3 Leg een loempiavel met de punt naar je toe. Pak de punt van het loempiavel en vouw twee derde naar binnen toe, zodat je een driehoek krijgt. Schep 2 eetlepels vulling erop. Verspreid deze, maar houd de randen en de top vrij.
  • 4 Vouw de linker- en de rechterzijde voor twee derde deel naar binnen toe. De vorm lijkt nu op een envelop. Rol voor de helft stevig op en bestrijk de randen van de top met de bloem, gemengd met 1 eetlepel water. Rol verder op.
  • 5 Verhit de frituurolie tot 180ºC en bak hierin de loempia’s in circa 4 minuten goudbruin. Serveer met de dipsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté