- 1 Week de noedels 2-3 minuten in warm water. Laat uitlekken en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de gember en ui. Voeg de wortel, prei en het bouillonblokje toe en roerbak 2-3 minuten.
- 2 Schep de noedels, ketjap en taugé erdoor en laat deze vulling afkoelen. Meng de ingrediënten voor de dipsaus met 3 eetlepels water.
- 3 Leg een loempiavel met de punt naar je toe. Pak de punt van het loempiavel en vouw twee derde naar binnen toe, zodat je een driehoek krijgt. Schep 2 eetlepels vulling erop. Verspreid deze, maar houd de randen en de top vrij.
- 4 Vouw de linker- en de rechterzijde voor twee derde deel naar binnen toe. De vorm lijkt nu op een envelop. Rol voor de helft stevig op en bestrijk de randen van de top met de bloem, gemengd met 1 eetlepel water. Rol verder op.
- 5 Verhit de frituurolie tot 180ºC en bak hierin de loempia’s in circa 4 minuten goudbruin. Serveer met de dipsaus.