eenvoudig
60 min.
bijgerecht
home recepten Vijgen-dadelchutney

Vijgen-dadelchutney

ingrediënten


60 min
200 milliliter blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

300 gram verse dadels

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 schone jampot

  • 1 Rasp de schil van de sinaasappel. Snijd het witte deel van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes.
  • 2 Halveer deze partjes en doe ze met de dadels en vijgen in een pan met dikke bodem. Voeg de sinaasappelrasp, 100 ml water en de andere ingrediënten toe en breng aan de kook zodat de suiker oplost.
  • 3 Laat op een lage stand, met af en toe roeren, 30-35 minuten zachtjes koken totdat de chutney ingedikt is.
  • 4 Giet de warme chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen. Laat de chutney op een koele, donkere plaats een dag staan voor gebruik.
  • 5 Lekker bij vlees, kip en kaas.

bereidingstip

Liever gedroogde vijgen en dadels? Maak de chutney dan met 200 ml water.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1655 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 392 gram
eiwit 8 gram