2 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Vijgen-mascarpone gelato

Vijgen-mascarpone gelato

ingrediënten


15 min
2 personen
1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

150 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter vanilleroomijs

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 vijgen

dit product is niet beschikbaar

8 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng 8 vijgen in een ovenschaal met de olijfolie, honing en azijn.
  • 2 Rooster circa 30 minuten in de oven tot de vijgen zacht zijn. Meng het iets zachtere ijs met de mascarpone en vanille en roer goed door.
  • 3 Schep de vijgen erdoor en schep in een afsluitbare diepvriesbak. Zet circa 1 uur in de diepvries.
  • 4 Snijd de overige vijgen voor de garnering in kwarten. Schep het ijs in mooie bolletjes in glazen en garneer met de vijgen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 10 gram