gemiddeld
25 min.
bijgerecht
recepten Vijgen mostarda

Vijgen mostarda

ingredi├źnten


25 min
3 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ciderazijn
150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram verse vijgen

benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Meng de vijgen met de suiker en laat 2 uur staan, tot er wat vocht is vrijgekomen.
  • 2 Kook de vijgen dan met de suiker, azijn, mosterdzaad en een snufje zout op middelhoge stand circa 15 minuten, tot de vijgen de gewenste structuur hebben.
  • 3 Roer regelmatig, vooral de laatste minuten. Giet de mostarda in een schoon potje en draai het deksel stevig vast.
  • 4 Zet het potje 5 minuten omgekeerd weg en keer vervolgens weer om. Laat volledig afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.
  • 5 Lekker met brood, kaas en geroosterde groenten.

bereidingstip

Maak ook eens mostarda van gedroogde vijgen. Verwijder de harde topjes van 250 gram gedroogde vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Kook de vijgen met 500 ml water, 75 gram suiker, 3 eetlepels mosterdzaad, 5 eetlepels (appelcider)azijn en eventueel 1⁄2 theelepel zout circa 45 minuten op middelhoge stand. Roer regelmatig, vooral aan het eind van de kooktijd. Giet in een brandschoon potje en draai het deksel stevig vast. Zet het potje 5 minuten omgekeerd weg en keer vervolgens weer om. Laat volledig afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 210 gram
eiwit 6 gram
recalls | bekijk ze hier!