4 personen
lunch
recepten Vijgensalade met cannellini bonen, ricotta en pijnboompitten

Vijgensalade met cannellini bonen, ricotta en pijnboompitten

ingredi├źnten

150 g ricotta

6 eetlepels pijnboompitten

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamicoazijn

1 half bosje peterselie (fijngehakt)

1 hele rode ui (in ringen)

1 blik cannellinibonen

125 gram rucola

8 verse vijgen

1 half bosje basilicum (alleen de blaadjes)


  • 1 Laat de ricotta circa 1 uur uitlekken in een zeef of schone theedoek.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Meng de olijfolie met de azijn, peterselie en ui.
  • 4 Giet dit over de bonen en laat 5 minuten marineren.
  • 5 Meng de rucola erdoor en leg de salade op een mooie schaal.
  • 6 Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten.
  • 7 Verdeel de basilicumblaadjes en vijgen over de salade.
  • 8 Verdeel theelepels van de uitgelekte ricotta over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip

Deze salade is lekker met Terrazzano Verdicchio, verfrissend en sappig met een Italiaans bittertje.