4 personen
lunch
recepten Vijgensalade met cannellini bonen, ricotta en pijnboompitten

Vijgensalade met cannellini bonen, ricotta en pijnboompitten

ingrediënten


4 personen
1 half bosje basilicum (alleen de blaadjes)
8 verse vijgen
125 gram rucola
1 blik cannellinibonen
1 hele rode ui (in ringen)
1 half bosje peterselie (fijngehakt)
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
6 eetlepels pijnboompitten
150 g ricotta

  • 1 Laat de ricotta circa 1 uur uitlekken in een zeef of schone theedoek.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Meng de olijfolie met de azijn, peterselie en ui.
  • 4 Giet dit over de bonen en laat 5 minuten marineren.
  • 5 Meng de rucola erdoor en leg de salade op een mooie schaal.
  • 6 Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten.
  • 7 Verdeel de basilicumblaadjes en vijgen over de salade.
  • 8 Verdeel theelepels van de uitgelekte ricotta over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip

Deze salade is lekker met Terrazzano Verdicchio, verfrissend en sappig met een Italiaans bittertje.

Terugroepactie | Kips Vega Paté