voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
lunch
recepten Vijgensalade met cannellini bonen, ricotta en pijnboompitten

Vijgensalade met cannellini bonen, ricotta en pijnboompitten

ingredi├źnten

150 g ricotta

6 eetlepels pijnboompitten

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamicoazijn

1 half bosje peterselie (fijngehakt)

1 hele rode ui (in ringen)

1 blik cannellinibonen

125 gram rucola

8 verse vijgen

1 half bosje basilicum (alleen de blaadjes)


  • 1 Laat de ricotta circa 1 uur uitlekken in een zeef of schone theedoek.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Meng de olijfolie met de azijn, peterselie en ui.
  • 4 Giet dit over de bonen en laat 5 minuten marineren.
  • 5 Meng de rucola erdoor en leg de salade op een mooie schaal.
  • 6 Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten.
  • 7 Verdeel de basilicumblaadjes en vijgen over de salade.
  • 8 Verdeel theelepels van de uitgelekte ricotta over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip

Deze salade is lekker met Terrazzano Verdicchio, verfrissend en sappig met een Italiaans bittertje.

recall Wahid Vleeswaren bekijk hier